Search Result

0 Items Found

empty

No result found

Sorry, nothing matched your search terms

Ózongenerátor bérlés Győr

Tévhitek és tények az ózongenerátoros fertőtlenítésről

Sokmindent hallhattál már az ózongenerátoros fertőtlenítésről, ami félelemre, kétkedésre adhat okot. “Ez veszélyes. Ez drága. Nem olyan jó, mint a vegyszerek.” Ugye ismerős? 

Nézzük a tényeket!

Soha nem hallottam ózonról fertőtlenítésre – biztos új!

Az ózonos fertőtlenítés nem új keletű. Az ózonról először Van Mauren számolt be 1785-ben, miután jellegzetes szagot észlelt egy villámcsapás közelében. 1840-ben Christian Schonbein vegyületként azonosította. Az 1900-as évek óta széles körben alkalmazzák víztisztításban, orvosi környezetben és élelmiszertárolásban Európában és az Egyesült Államokban. Az ózont először az 1970-es években használták palackozott víz üzemekben, és az Ozone Solutions közel 25 éve biztosítja az ózontechnológiát!

Az ózon veszélyes az emberekre

Ez a leggyakoribb mítosz, amellyel az emberek az ózon használata ellen érvelnek, és bizonyos mértékig igaz is. A magas ózonszint belélegzése károsíthatja a tüdőt. Hosszan tartó mérsékeltebb mennyiség mellkasi fájdalmat, köhögést, légszomjat és torokirritációt okozhat. Az ózongenerátorral azonban ez csak úgy fordulhat elő, ha helytelenül használod, ez könnyedén elkerülhető a használati útmutató elolvasásával használat előtt! Sose tartózkodjon élőlény (sem ember, sem állat) a fertőtlenítendő helységben! Mindig olvasd el a használati útmutatót a használat előtt! Tény, hogy az ózont mindenféle nemzetközi hivatalos szervezet (OSHA, FDA, USDA, EPA, National Organic Program)  jóváhagyta, és jóváhagyást kapott élelmiszertermékekkel való közvetlen érintkezésre.

A klór a jobb fertőtlenítőszer

Ha a fertőtlenítőszerekre gondolunk, a klór neve felismerhető. És amikor a baktériumok és vírusok elpusztításáról van szó, a klór nagyon jó munkát végez. Az ózon azonban valójában 50-szer hatékonyabb a fertőtlenítésben, mint a klór. Ezenkívül az ózon pusztító egészségügyi képességének hatásai 3000-szer gyorsabban láthatók, amikor megtámadják a baktériumokat, vírusokat, élesztőgombákat, penészgombákat, cisztákat, penészgombát és a legtöbb egyéb szerves és szervetlen szennyeződést – amelyek közül sok a klórnak alig vagy egyáltalán nincs hatása. Az ózonról bebizonyosodott, hogy megöli a SARS-t, a MERS-t és a COVID-19-et (koronavírus) (erről hivatalos tanulmány készült, amely itt olvasható: http://www.triroc.com/sunnen/topics/sars.html).

Az ózon megöli a levegőben lévő baktériumokat?

Igen! Az ózon egy gáz, és mindent fertőtlenít a kezelési területen, ahol az ózongáz meghatározott koncentrációját elérik és egy ideig fenntartják. Ez magában foglalja a térben lévő levegőt és minden más felületet vagy tárgyat a kezelési területen. A baktériumok elpusztítása, a vírusok és penészgombák semlegesítési aránya 97%. (Erről is készült sok tanulmány, de nem untatlak a száraz adatokkal!)

Mi a különbség a tisztítás és a fertőtlenítés között?

A tisztítás a baktériumok és szennyeződések eltávolítását jelenti a felületekről. A tisztítás nem pusztítja el a baktériumokat; egyszerűen eltávolítja őket, vagy csökkenti a kórokozók számát egy felületen a fertőzés kockázatának csökkentése érdekében. A fertőtlenítés olyan folyamat, amely általában vegyszereket használ a baktériumok elpusztítására. A fertőtlenítés hatására a baktériumok és vírusok nem képesek szaporodni a gazdaszervezetben.

Tehát, az ózonos fertőtlenítéssel sajnos nem lehet kihagyni a hagyományos takarítást, mindenképp tisztítsd meg a helységet/teret/autót stb. (por, szennyeződések stb.), majd vesd be az ózongenerátort!

Az ózon drágább, mint más vegyi fertőtlenítőszerek

Ha magadnak vásárolnál egy ózongenerátort, ez valóban így lenne. Hiszen áruk több tízezer, sőt, akár százezer forint is lehet. Azonban a Felszerelde.hu-n bérelhetsz ipari minőségű ózongenerátort 5.000 forintért 4 órára. Béreld ki gépemet: Cecotec Ozone Pure!

Az ózon káros a környezetre

Talán hallotta már, hogy az ózon „jó fent, de rossz a közelben”. A sztratoszférikus ózon „jó”, mert megvédi az élőlényeket a nap ultraibolya sugárzásától. A talajközeli ózon, amely elsősorban a szmogban található, „rossz”, mert egészségügyi problémákat okozhat minden korosztály számára, akik tüdőbetegségben, például asztmában szenvednek. Az ellenőrzött környezetben keletkező ózonnak azonban nem kell ilyen negatív hatásait kifejteni.

Az ózont a helyszínen állítják elő levegőből (oxigénből) és elektromos áramból. Az oxigén (O2 ) molekulák töltés közben felhasadnak, és az egyes oxigénatomok (O) más oxigénmolekulákkal kapcsolódva ózont (O3 ) képeznek. Az ózon nagyon instabil, ezért rövid élettartamú. A gáz általában 30-40 percen belül lebomlik, csak oxigén marad! Ez jelentős, ha szembeállítjuk azokkal a vegyszerekkel, amelyek vizes alkalmazásokban gyakran hagynak maradványokat, amelyek kimosódhatnak az ivóvízbe és az ökoszisztémákba. Fontos, hogy elolvasd a használati utasítást, hogy megtudd mennyi ideig kell a helységedet fertőtleníteni, majd mennyi időt kell várnod mielőtt újra használatba veheted!

Egy tér fertőtlenítése hónapokig is eltarthat

A helyiség méretétől, a kármentesítés mértékétől és az ózongenerátor teljesítményétől függően a helyiség fertőtlenítése több órát is igénybe vehet, nagyon nagy terek esetén pedig akár több napig is. A Felszerelde oldalán bérelhető Cecotec Pure Ozone max. 1 óra működésre időzíthető, amely 100m2 helység fertőtlenítésére elég, ez idő alatt 28 gramm ózont képes termelni.

Miben különbözik az ózonkezelés a levegőszűréstől?

A levegőszűrők a levegőben lebegő részecskéket egy membránra zárják, amikor a szűrőbe kerülnek. Általában nincsenek hatással a szagokra, de bizonyos esetekben bizonyos gázok is bezáródnak. Egy szagmolekulának át kell jutnia a membránon ahhoz, hogy megragadja, így a szűrők nem képesek befolyásolni a szagok forrását. Az ózongenerátorok viszont O3-at bocsátanak ki a kezelési területre, hogy oxidálják és eltávolítsák a szagokat rögtön a forrásuknál.

Miben különbözik az ózonkezelés a szagtalanítóktól?

A legtöbb szagtalanító illatkészítményt használ a szagok ellensúlyozására illatanyagokkal kombinálva, hogy elfedje azokat. A szagtalanítás során használt illatanyagok általában hagynak némi maradékot a levegőben és a felületeken. Vannak, akik ezeket a füstöket kellemetlennek találják, míg a nagyon érzékenyek reakciót válthatnak ki. Az ózont viszont arra tervezték, hogy oxidálja a szagokat azok forrásánál. Általában kevesebb, mint egy óra alatt eloszlik, így a levegő friss illatú marad, maradék nélkül. Valójában még azt az erős szagot is eltünteti, amely a szagtalanítóból megmaradhat.

A cikk forrásai: https://www.odorfree.com/ozone-generator-facts-faqs/, http://www.triroc.com/sunnen/topics/sars.html, https://ozonesolutions.com/blog/top-10-ozone-myths-vs-facts/, https://www.linquip.com/blog/how-to-use-ozone-generator-in-home/